tirsdag 17. januar 2012


Jammen har det rukket å bli et stykke utpå nyåret allerede. Eldstejenta mi på 6 år fikk kokebok til jul, og i går fikk hun i oppgave å velge ut middag, hjelpe til med handling og lage middag (selvsagt med hjelp). Hun valgte til slutt ut en rett som het Heksesnadder, men som egentlig er små porsjonspaier. Oppskriften måtte tilpasses litt og noen grønnsaker byttes ut med andre, men det klarte hun fint. Ble helt imponert jeg! Vi er vel ikke superflinke til å ta med ungene på matlaging, men hun ordna nesten alt selv. Kjevla og delte opp butterdeig, putta den i former, prikka med gaffel og lagde mesteparten av fyllet. Og det ble utrolig godt!!! Og lekkert! Og jeg hadde aldri giddet å lage småporsjoner selv... Dette kommer vi til å ha flere ganger.
Og jammen fikk jeg sydd litt i går også. Hadde en venninne på besøk, og det hjelper på effektiviteten det. Resultatet ble en kjole til eldstejenta. Selve kjolen er i tynn mørkebrun cordfløyel, ermene i rød bomull, og ermene og halsen er lys rosa ribb. Ble ganske så fornøyd :). Og så fikk jeg endelig gjort ferdig et forheng som skal brukes istedntfor en kottdør. Sånne store ting som bare er å sy inn kantene er så kjeeedelig. Godt å endelig ha blitt ferdig.


2 kommentarer:

  1. Takk for koselig kommentar i bloggen min.
    Så flott kjole du har sydd, og ikke minst er jeg imponert over din datter.
    Mine barn hadde elsket å få lage noe sånt, men jeg er ikke flink til å slippe dem til på kjøkkenet kjenner jeg... Takk for hint! hihi

    SvarSlett
  2. Fine kjolen! *siklesikle* Og så flink størstemor har vært!! Gleder meg til Elinemor klarer dette også. ;)

    SvarSlett